Oceňovací tabulky pojišťoven

Odškodnění z úrazové pojistky

February 2, 2024

Málo kdo ví, že v případě, že má uzavřenou úrazovou pojistku a stane se mu úraz, řídí se odškodnění tzv. oceňovacími tabulkami dané pojišťovny. Pro účely odškodnění není důležité, jak dlouho se úraz léčil, ale jaká doba léčení tohoto úrazu je napsaná ve zmiňovaných oceňovacích tabulkách.

Oceňovací tabulky jako součást pojistných podmínek

Každá pojišťovna má vlastní oceňovací tabulky, která jsou nedílnou součástí pojistných podmínek, nejsou v nich však vždy v obsahu a tedy ve složce smlouvy uvedené. Pokud nejsou konkrétně uvedené v pojistných podmínkách, má se o existenci oceňovacích tabulek pojistník dozvědět z odkazu v pojistných podmínkách a s jejich obsahem se mohli seznámit na kterémkoliv obchodním místě dané pojišťovny. Podpisem pojistné smlouvy pojistník souhlasí s tímto způsobem zpřístupnění oceňovacích tabulek.

Doba léčení není daná skutečnou délkou léčení

Málokterý pojistník je při podpisu smlouvy upozorněn na to, že doba léčení úrazu není daná skutečnou délkou léčení, ale pro účely odškodnění je tímto způsobem limitovaná. S tímto omezením se obvykle seznámí až v okamžiku, kdy požaduje odškodnění a je nemile překvapen.

Jakmile se někomu stane úraz, je pro získání spravedlivého odškodnění důležité seznámit se s pojistnými podmínkami, nebo nás kontaktovat, abychom mu mohli co nejdříve poradit, jak dále postupovat.

Potřebujete pomoci s odškodněním úrazu?

Rádi vám poradíme s odškodněním pracovních úrazů, odškodněním dopravních nehod, školních úrazů a s odškodněním z úrazových pojistek. Napište nám pro nezávaznou konzultaci a získejte, na co máte nárok.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci
arrow-top