Odškodnění úrazu ve škole a přezkoumání pojistky: dvě nové otázky z dubna

Odškodnění z úrazové pojistky

April 12, 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně výše odškodnění za úraz syna ve škole. Minulou středu mu žákyně podkoply nohy a syn má naštíplou čéšku. Má ortézu a berle, a má to prý mít minimálně ještě 14 dní do další kontroly. Děkuji za radu. – Anna B.

Školy mají povinnost zajistit bezpečnost svých studentů a v případě, že se stane úraz, je odpovědná za náklady na léčbu a další náklady spojené s úrazem. Výše odškodnění závisí na konkrétních okolnostech případu, jako jsou bolestné, náklady na léčbu, trvalé následky a další náklady na léčení.

Podrobnosti jsou uvedené zde:
https://www.odskodnenizauraz.cz/odskodneni-uraz-ve-skole

Škola ba měla mít uzavřenou odpovědnostní pojistku na školní úrazy. Pokud by toto pojištění škola neměla, bylo by třeba se obrátit přímo na školu a dojednat náhradu nákladů na léčbu a další náklady.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestliže jsem uplatnila trvale následky a pojišťovna mě kontaktovala s konkrétní částkou, po návštěvě posudkového lékaře a likvidační řízení ukončila, je možnost, po dalších operacích opět trvale následky uplatnit? S posudkem spokojena nejsem.

Obecně platí, že pokud jste již uzavřeli likvidační řízení a přijali nabídnutou částku od pojišťovny, bude velmi obtížné a nejisté znovu uplatnit nárok na trvalé následky. Proto vždy říkáme, že je důležité konzultovat co nejdříve. Pokud však máte nové důkazy o tom, že vaše stavy se zhoršily nebo se objevily nové problémy, které nebyly zahrnuty do původního posudku, můžete zvážit podání odvolání proti původnímu posudku nebo se obrátit na nás.

Více informací naleznete zde:
https://www.odskodnenizauraz.cz/odskodneni-urazove-pojistky

Další otázky a odpovědi na téma odškodnění úrazů jsou pro vás připraveny zde.

Potřebujete pomoci s odškodněním úrazu?

Rádi vám poradíme s odškodněním pracovních úrazů, odškodněním dopravních nehod, školních úrazů a s odškodněním z úrazových pojistek. Napište nám pro nezávaznou konzultaci a získejte, na co máte nárok.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci
arrow-top