Odškodnění jsme zvýšili z původních 7 milionů na více než 14 milionů Kč

Odškodnění úrazů při dopravních nehodách

September 29, 2022

Pomoc i v nejtěžších životních chvílích. V tomto případě jsme při těžkém zranění syna zajistili odškodnění a pomoc jeho rodičům, aby o něj mohli doma pečovat. Finanční prostředky jsme přitom získali z povinného ručení vozidla.

Dopravní nehoda a co se v tomto případě stalo

Skupina čtyř mladých mužů jela autem na výlet. V kopcovitém terénu dostali v zatáčce tak nešťastný smyk, že v plné rychlosti narazili do protijedoucího nákladního auta. Dvěma z nich tato nehoda ukončila život, zbylí dva byli těžce zraněni. Rodiče jednoho z nich se obrátili na Občanské sdružení ÚRAZ s žádostí o pomoc. Jejich syn při nehodě utrpěl, kromě jiných zranění, vážné poranění mozku, a zůstal ležet v takzvaném vigilním koma.

Rodiče se nevzdali a s neutuchající energií a vírou ve zlepšení jeho zdravotního stavu vzali syna k sobě domů a začali o něj sami pečovat. K tomu však potřebovali velké množství zdravotnického materiálu a speciálních pomůcek. Matka navíc musela opustit práci a začít se věnovat synovi 24 hodin denně. Aby život rodiny mohl takto fungovat, bylo třeba zajistit neprodleně přísun finančních prostředků, nezbytných pro celodenní péči o syna.

Žádost o pojistné plnění – a z čeho se skládalo

Bezprostředně poté, co nás rodiče kontaktovali, jsme požádali pojišťovnu, u které bylo sjednané povinné ručení vozidla, o pojistné plnění. Odškodnění za úraz se postupně skládalo z bolestného, náhrady ušlé mzdy, všech nákladů spojených s léčením, nákladů na péči o zraněného a v neposlední řadě také trvalých následků úrazu neboli ztížení společenského uplatnění.

Náš posudkový lékař sepsal všechny potřebné posudky a my jsme pracovali na nezbytné administrativě a komunikaci s pojišťovnou. Pojišťovna odškodnění od začátku krátila o 50% s odůvodněním, že zraněný údajně nebyl při dopravní nehodě připoután. Přestože se pojistné plnění i tak vyšplhalo k částce přesahující 7 mil. Kč, nehodlali jsme se s krácením smířit, protože dle našeho názoru, podloženého dostupnými důkazy, chlapec připoutaný byl.

Jak jsme případ odškodnění dopravní nehody vyřešili a jaké odškodnění jsme nakonec získali? Přečtěte si v druhé části článku.

Víte o někom, komu by článek mohl pomoci? Nasdílejte mu ho:

Potřebujete pomoci s odškodněním úrazu?

Rádi vám poradíme s odškodněním pracovních a služebních úrazů, odškodněním nezaviněných dopravních nehod, školních úrazů a s odškodněním z úrazových a odpovědnostních pojistek. Napište nám pro nezávaznou konzultaci a získejte, na co máte nárok.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci
No items found.
arrow-top