Odškodnění přes 14 milionů Kč pro rodiče syna zraněného při dopravní nehodě

Odškodnění úrazů při dopravních nehodách

September 29, 2022

První část článku, a o co v našem případu šlo, najdete zde.

Advokát a pokus o mimosoudní vyrovnání

Ze všeho nejdříve jsme zajistili rodičům advokáta se specializací na dopravní nehody, který se nejprve pokusil s pojišťovnou dohodnout mimosoudně. Toto se však nepodařilo a nezbylo tedy než se obrátit na soud, aby rozhodl on.

Zvýšení odškodnění za úraz při dopravní nehodě o více než dvojnásobek

Soudní proces se táhl několik let a nebylo to jednoduché. Nakonec se nám ale společnými silami podařilo uspět a rodičům slavnostně předat doplatek nevyplaceného odškodnění. Rodina poškozeného tak obdržela více jak 14 milionů Kč. K této částce je nutné také připočíst další statisíce korun, které dostali nejbližší příbuzní za duševní útrapy způsobené zraněním jejich syna/bratra, které jsme také s pojišťovnou vyjednali. Pozor: odškodnění rodiny za okolnosti (útrapy, starost o poškozeného, ale např. i jeho vození k doktorovi), které se vážou k úrazu, často poškození a jejich rodiny neřeší – máte na něj ale nárok.

Bohužel se chlapec i po několika letech od nehody z komatu neprobral, jeho zdravotní stav se ale naštěstí zlepšuje. Díky nejmodernějším zdravotnickým zařízením se o něj rodiče mohou starat doma a být tak celou dobu s ním, což mu zjevně prospívá.

Legislativa je často tak složitá, že nelze odškodnění řešit svépomocí

A proto – pokud utrpíte úraz, obraťte se na nás. Často se setkáváme s tím, že klienti řeší úrazy s pojišťovnami a úřady svépomocí, ale legislativa a předpisy se tak často mění, že není jednoduché se v nich vyznat. Navíc potřebujete spoustu zkušeností k tomu, abyste věděli, co vše pro vás lze vyjednat. Na našem blogu nebo v referencích ostatně najdete spoustu příkladů, kdy jsme zajistili více než 100% navýšení odškodnění úrazu.

Bez naší pomoci by se naši klienti tak nechali připravit o peníze, které jim náleží.

Víte o někom, komu by článek mohl pomoci? Sdílejte ho:

Potřebujete pomoci s odškodněním úrazu?

Rádi vám poradíme s odškodněním pracovních a služebních úrazů, odškodněním nezaviněných dopravních nehod, školních úrazů a s odškodněním z úrazových a odpovědnostních pojistek. Napište nám pro nezávaznou konzultaci a získejte, na co máte nárok.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci
arrow-top