Znalecký posudek při odškodnění úrazu

April 21, 2023

Znalecký posudek je nejdůležitější dokument v celém tématu odškodnění pracovních úrazů, úrazů ve škole i úrazů způsobených při dopravních nehodách. V tomto článku se zaměříme na pracovní úrazy a odškodnění trvalých následků, respektive ztížení společenského uplatnění (ZSU) a nákladů spojených s léčením úrazu.

Jak se postupuje při zpracování posudku bolestného a trvalých následků

Poté, co se úraz stane,vám zaměstnavatel jako svému zaměstnanci předá formulář od pojišťovny. Ten stačí zanést k vašemu lékaři k vyplnění. Váš ošetřující lékař pak stanoví bodové ZSU a formulář vyplní. Vy jako zaměstnanec tento formulář vrátíte v práci zaměstnavateli a předáte mu účtenky plateb souvisejících s léčením. Poté počkáte a od pojišťovny získáte odškodnění.

Znalecký posudek: jde to i lépe?

Výše uvedené je standardní postup, kterého se drží většina zaměstnavatelů i zaměstnanců. Má to ale jeden háček: nemusíte být odškodnění správně a v plné výši toho, na co máte nárok. Odškodnění může být zpravidla vyšší, v některých případech i násobně vyšší. Může se to stát například pokud doktor opomene některé trvalé následky a nebo špatně určí jejich závažnost (stupeň). Může se také “zapomenout” na odškodnění rodiny za pečování po dobu léčení, proplacení cestovních nákladů na cesty do nemocnice kvůli vyšetřením a mnoho dalšího.

Revizní posudek: určete odškodnění správně

Nejlépe je samozřejmě postupovat hned od začátku “se všemi zbraněmi” a konzultovat s odborníky odškodnění neprodleně po úrazu. Ve složité situaci, jakou úraz je, to ale bývá složité a tak se na nás poškození obracejí často až potom, co projdou celým výše zmíněným procesem. I to má samozřejmě řešení: jsme schopni vypracovat revizní posudek, a zpracujeme všechny nároky, které jako poškozený máte a vymůžeme odškodnění v plné výši na které máte nárok.

Získejte, na co máte nárok

Získat spravedlivé odškodnění jsme pomohli již stovkám klientů. Přečtěte si, co o nás říkají.

Potřebujete pomoci s odškodněním úrazu?

Rádi vám poradíme s odškodněním pracovních úrazů, odškodněním dopravních nehod, školních úrazů a s odškodněním z úrazových pojistek. Napište nám pro nezávaznou konzultaci a získejte, na co máte nárok.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci
arrow-top